نویسنده:
بازدید: 4170 بازدید
زمان مطالعه: 15 دقیقه
افزودن اسکیما در وردپرس راحت ترین کار ممکن در انتشار محتوا است اما اگر تخصص نداشته باشید ممکن است این کار آسان گوگل شما را جریمه کند و کاهش رتبه داشته باشید. ساخت اسکیما در وردپرس به صورت مستقیم و غیر مستقیم روی سئو تاثیر گذار هست و جزء سئو تکنیکال سایت ها قرار دارد و این باید توسط سایت انجام شود و گوگل برای صفحات انجام نمیدهد.

اسکیما یا schema چیست؟

کد های اسکیما متا دیتا هایی هستند که مطالب و صفحات شما را به گوگل بهتر میشناساند. به طور مثال هر صفحه ای که در نتایج جستجو قرار میگیرد لینک ، عنوان و توضیحات متا در تمامی صفحات دیده میشود اما ساخت اسکیما در وردپرس به صفحات شما جان میبخشند. از طرفی دیگر به ربات های گوگل کمک بیشتری میکند در جستجو صفحات و اینکه شما به ربات های گوگل کمک میکنید یک پلن مثبت برای شما میباشد. ساخت اسکیما در وردپرس توسط سازنده سایت انجام میشود و مدیر سایت موظف است درون محتوا قرار بدهد. به طور کلی ما سازندگان سایت باید متناسب با صفحاتمون قطعه کدهایی به صفحات اضافه کنیم که این کد ها در سایت شما نمایش داده نمیشود بلکه برای گوگل میباشد و این قطعه کد ها گوگل میتواند پردازش کند و بر اساس هر کد قابلیتی به لینک های شما در نتایج گوگل اضافه کند. پس تا اینجا یاد گرفتیم اسکیما قطعه کدی هست که باید به صفحاتمون اضافه کنیم تا گوگل برای ما آپشن هایی را در نتایج جستجو در نظر بگیرد. به عکس زیر دقت کنید نتایج سرچ در گوگل بدون اسکیما تصویر بالا نمای یکی از نتایج گوگل هست که خیلی ساده میباشد و میشه گفت تمامی سایت ها با این شکل نمایش داده میشود؛ اما شما میتوانید با استفاده از اسکیما ها متفاوت تر رفتار کنید، میتوانید نتایج مربوط به صفحات خودتون رو متمایز از بقیه نشون بدید و همین متمایز بودنه نرخ کلیک بیشتری رو دریافت میکنه. نرخ کلیک همان CTR میباشد و افزایش این نرخ کلیک روی سایت شما تاثیر گذار هست. برای همین موضوع به عکس زیر دقت کنید. اسکیما استار ریتنیگ,اسکیما FAQ,نتایج جستجو دارای اسکیما همانطور که مشاهده میکنید عکس اول و دوم متفاوت میباشند چون در عکس دوم که یک سایت دیگر میباشد که از اسکیما استفاده کرده است و هنگامی که در گوگل عبارت مورد نظر سرچ میشود و صفحه عکس دوم در نتایج دیده میشود زیر توضیحات متا ما ستاره و پرسش و پاسخ های متداول را مشاهده میکنیم که این دو تا اسکیما یکی از محبوب ترین ها هستند. و وقتی کاربرد نتایج 1 تا 3 را مشاهده میکند اگر شما اسکیما داشته باشید شما را متمایز تر از بقیه نتایج ها میکند و طبیعتا کاربرد روی سایت شما کلیک میکند. همانطور که گفته شد این امر باعث افزایش نرخ کلیک یا CTR میشود. اسکیما ها انواع مختلفی دارند اما به دو صورت میتوانیم از ساخت اسکیما در وردپرس استفاده کنیم
  1. استفاده از اسیکما با خروجی جاوا اسکریپت
  2. استفاده از اسکیما درون تگ های HTML
استفاده دلخواه که شما HTML استفاده کنید یا جاوا اسکریپت این امکان وجود ندارد برخی از اسکیما ها مانند BreadCrumb میتوانند داخل تگ HTML به صورت اتربیوت که سایت Schema.org آنها را تعین کرده است استفاده کنید و یا اسکیما هایی مانند Star Rating, FAQ, Product که به صورت کد جاوا اسکریپت هستند استفاده کنید.

گوگل، اسکیما را چطور میبیند

گوگل برای استفاده نکردن از افزودن اسکیما در وردپرس، درون صفحات، هیچ جریمه ای در نظر نگرفته است؛ اما اگر اشتباه از اسکیما ها استفاده کنید قطعا جریمه خواهید شد. اسکیما ها اگر به درستی ازش استفاده کنید بسیار برای صفحات شما مفید هستند. به طور مثال در حال حاضر اسکیمایی که افزونه ووکامرس برای محصولات میسازد کاملا اشتباه میباشد و باید دسترسی افزودن اسکیما در وردپرس را از ووکامرس بگیرید و دستی اسکیما Product به محصولاتتون اضافه کنید. پس اگر ووکامرس دارید همین الان به سرچ کنسول مراجعه کنید بخش Enhancements >> Product رو برسی کنید قطعا وارنینگ یا ارور دارید. در صورتی ارور ندارید که برای محصول خود تخفیف گذاشته باشید، برند را وارده کرده باشید، کد mpn را وارد کرده باشید در این صورت ارور ندارید.

انواع اسکیما های مهم

دقت کنید که تمامی اسکیما ها برای نتایج جستجو در گوگل نمیباشند، برخی از این اسکیما ها کنار نتایج جسجتو قرار میگیرند و برخی از آنها برای خود گوگل میباشد که متوجه شود سایت شما به کاربر کمک مکیند. حالا در ادامه متوجه خواهیم شد چطور به کاربرد کمک میکند اما به طور مثال ساخت اسکیما در وردپرس از نوع Breadcrumb به کاربر نمایش میدهد که الان در کجای سایت شما قرار دارد و این باعث میشود از صفحات دیگر سایت شما دیدن کند.
  • رتبه بندی – امتیاز کاربران = EmployerAggregateRating
  • ستاره های امتیاز و مرور = Review snippet
  • مسیر کابر = BreadCrumb
  • پرسش و پاسخ های متداول = FAQ
  • لوگو = Logo
  • ویدیو = Movie
  • محصول = Product
  • دستورات آشپزی = Recipe
  • سرچ باکس = Sitelinks Search box
  • مقالات = Article
برخی از اسکیما های مهم را در لیست بالا مشاهده میکنید. گوگل اسکیما های بیشتری دارد و شما میتوانید بر اساس نیاز خود اسکیما مورد نظر را دریافت و استفاده کنید. برای لیست کامل اسکیما ها میتوانید به صفحه Explore the search gallery گوگل مراجعه کنید( البته برای مشاهده این برگه باید VPN روشن باشد ) تا نمونه کد و کاربرد هر اسکیما را دریافت کنید. در سرچ کنسول هر سایتی یک بخشی به نام Enhancements وجود دارد در این بخش میتوانید اسکیما های سایت خود را برسی کنید اما اگر اسکیمای مد نظر شما در آن بخش نبود نگرن نباشید و موجود نبودن اسکیما درلیست به منظور پشتیبانی نشدن گوگل از آن اسکیما نیست. این بخش گوگل به ما یاد آوری میکند که اسکیما های مهم را برای شما لیست کردم تا بتوانید از اینها بیشتر استفاده کنید و همچنین مدیریت بهتری روی این اسکیما های مهم داشته باشید.

نحوه ساخت رایگان اسکیما

ساخت و افزودن اسکیما در وردپرس را در این آموزش به شما یاد خواهم داد و همچنین یا خواهید گرفت چطور سه تا از اسکیما های مهم یعنی Review snippet, FAQ, Product, BreadCrumb رو بسازید و نکات مهمی در این مورد برای شما خواهم گفت. دقت کنید که در این بخش تنها روش ساخت اسکیما در وردپرس را با هم می آموزیم و نحوه استفاده از آن در وردپرس را در ادامه به شما خواهم گفت.

اسکیما Review snippet

نحوه استفاده از اسکیما استار ریتینگ, اسکیما Review snippet قبل از افزودن اسکیما در وردپرس باید توضیحاتی به شما بدم، این نوع اسکیما به Star Rating هم مشهور میباشد و همچنین شما در سایت خود به چندین روش میتونید استفاده کنید این چند روش فقط در نوع صفحات متفاوت است. صفحات محصولات ووکامرس: ووکامرس یک بخش به نام امتیازات در کامنت دارد شما با استفاده از این گزینه میتوانید برای محصولات خود اسکیما بسازید و کاربرد هر وقت برای محصول شما نظر ارسال کند و امتیاز ثبت کند روی آن صفحه محصول شما ستاره قرار میگیرد. اما اگر دوست دارید ستاره هارو خارج از نظر سنجی بزارید باید کل اسکیمای ووکامرس را غیرفعال کنید و دستی به محصولات اسکیما بدهید که این روش فوق العاده است. برای استفاده از ستاره های خارج از کامنت اگر اسکیما ووکامرس رو غیرفعال نکنید در سرچ کنسول در بخش اسکیمای محصولات وارنینگ دریافت میکنید. مرحله اول: باید قبل از هر چیزی اسکیمای ووکامرس رو غیرفعال کنید پس درون فایل Function.php باید کد زیر را در انتهای کد های دیگر قرار دهید. دقت کنید که اگر نمیدونید فایل فانکشن کدومه از پشتیبان قالب یا کد نویس سایت کمک بگیرید این موضوع شوخی بردارد نیست.

/* Remove the default WooCommerce 3 JSON/LD structured data */ function remove_output_structured_data_ravix() { remove_action( 'wp_footer', array( WC()->structured_data, 'output_structured_data' ), 10 ); // This removes structured data from all frontend pages remove_action( 'woocommerce_email_order_details', array( WC()->structured_data, 'output_email_structured_data' ), 30 ); // This removes structured data from all Emails sent by WooCommerce } add_action( 'init', 'remove_output_structured_data_ravix' );

مرحله دوم: حالا باید یک قابلیتی به سایت اضافه کنید که کاربران بتوانند امتیاز بدهند و این امتیازات به صورت کد J-SON یا جاوا اسکریپت درون سورس قرار بگیرد که اگر کد نویس دارید برای شما انجام میدهد در غیر اینصورت از افزونه kk-star-rating میتوانید استفاده کنید. صفحات وبلاگ سایت: افزودن اسکیما در وردپرس توسط خود وردپرس برای صفحات وبلاگ در نظر نگرفته شده است و میتوانید از افزونه های امتیاز دهی استفاده کنید و برای مطالب خود قابلیت امتیاز بگذارید و از کاربران بخواهید به مطالب شما امتیازدهند تا به صورت اسکیما روی مطالب شما قرار بگیرد. دقت کنید هر گردی گردو نیست و هر افزونه ای مناسب این کار نیست پیشنهاد ما همان افزونه kk-star-rating میباشد و درون مخزن وردپرس قرار دارد. برگه های سایت: برای برگه ها هم میتوانید افزونه امتیاز دهی بگذارید اما اگر نمیخواهید کاربران امتیاز دهند میتوانید کد آماده جاوا اسکریپتی رو مربوط به ستاره ها درون دسته بندی قرار دهید. در آخر نوشته ها در بخش متن وردپرس کد زیر را درون سورس قرار دهید.

<script type="application/ld+json">

{ "@context": "https://schema.org/",

"@type": "CreativeWorkSeries",

"name": "نام برگه یا مطلب شما",

"aggregateRating": { "@type": "AggregateRating",

"ratingValue": "جمع کل امتیازات",

"bestRating": "بهترین امتیاز ثبت شده",

"ratingCount": "تعداد امتیاز ها"

}}</script>

این کد باید درون برگه مورد نظر که در ادامه به نحوه افزودن اسکیما در وردپرس میپردازیم قرار دهید. در بخش نام برگه یا مطلب شما باید عنوان برگه مورد نظرتون رو قرار دهید. در بخش جمع کل امتیازات نباید تعداد امتیاز ها را قرار دهید به طور مثال 50 یا 100 و اعدادی از این قبیل، شما باید عدی بین 1 الی 5 قرار دهید که به طور مثل 4.8 یا 4.9 را میتوانید قرار دهید. در بخش بهترین امتیاز ثبت شده باید برترین امتیاز رو که برای آن صفحه ثبت شده قرار دهید که طبیعتا همه 5 میگذارید میدونم. در بخش تعداد امتیاز ها میتوانید تعداد امتیاز هایی که ثبت شده را وارد کنید به طور مثال 500 یا 100 و حتی 15000 تا اما واقعی رفتار کنید و عدد مناسبی قرار دهید. به همین سادگی میتوانید برای صفحات مختلف سایت خود اسکیما امتیاز و مرور را قرار دهید.

اسکیما FAQ

اسکیما FAQ در وردپرس اسکیما پرسش و پاسخ در واقع همان سوالات متداول میباشد که در پایین لینک شما چندین سوال پر تکرار را پاسخ میدهید و کاربر قبل ورود به سایت شما میتونه پاسخ برخی از سوالات پر تکرار را دریافت کند. این اسکیما در صفحه اول فقط نمایش داده میشود پس باید حتما خودتون رو به صفحه اول برسونید تا بتونید از این اسکیما استفاده کنید. صفحاتی که ستاره دار هستند سریع تر میتونند اسکیما FAQ را دریافت کنند. نکته مهم: اسکیما FAQ سوالاتی که براش ایجاد میکنید باید دقیقا و عینا داخل محتوای سایت هم وجود داشته باشد در غیر این صورت ممکن هست به شما تعلق نگیرد و یا اگر تعلق بگیرد مراحل طولانی را باید طی کنید. بعد از اینکه سوالات متداول را داخل برگه مد نظرتون قرار دادید کافیه به سایت TechnicalSEO رجوع کنید و روی ابزار  Schema Generator کلیک کنید. ابزار ساخت اسکیما,سایت اسکیما مارکاپ,تولید اسکیما با جاوا اسکریپت طبق عکس بالا در منوی سمت چپ لیست ابزار ها قرار دارد و همانطور که گفته شد باید روی ابزار Schema Generator کلیک کنید. بعد از کلیک کردن صفحه سمت راست برای شما نمایان میشود و روی کادر نارنجی رنگ اگر کلیک کنید لیست اسکیما هایی که قابل ساخت هستند را برای شما به نمایش در می آورد. در لیست باز شده روی FAQ Page  کلیک کنید تا برای شما ابزار ساخت اسکیما در وردپرس برای نوع FAQ نمایان شود. ساخت اسکیما در سایت Technicalseo این ابزار ساخت کد های اسکیمای FAQ میباشد. سمت چپ برای شما یک بخش برای نوشتن سوال و یک بخش برای نوشتن پاسخ وجود دارد شما باید داخل صفحه مد نظرتون که سوالات متدوال مربوط به مطلب یا برگه مدنظرتون ساختید تک به تک سوالات را در کادر مد نظر خودش و پاسخش را در کادر زیرش وارد کنید. الان برای شما سوال شده است من چندین تا پرسش و پاسخ دارم اما داخل ابزار یک پرسش و پاسخ وجود دارد؟ بله، شما باید روی ADD QUESTION کلیک کنید تا باکس برای سوالات بعدی شما بسازد. بعد از جایگذاری تمامی سوالات از سمت راست کد اسکیما را به صورت لایو مشاهده میکنید میتوانید همان کد که گذاشته شده است را دستی انتخاب و Copy کنید؛ اما بالا سمت راست آیکون کپی گذاشته شده است و با یک کلیک کد مربوطه را Copy کنید و برای افزودن اسکیما در وردپرس در بخش بعدی به شما خواهم گفت چطوری و کجا این کد را قرار دهید.

اسکیما Product

افزودن اسکیما Product در وردپرس اسکیما Product را خود افزونه ووکامرس میسازد اما کامل نیست و پیشنهاد میکنیم اگر محصولات بسیار کمی دارید ازش استفاده کنید چون اسیکما ووکامرس گزینه های زیادی نیاز دارد که شما برایش پر کنید و بعد از همه اینها سرچ کنسول دوباره برای شما وارنینگ ارسال میکند. چون 90 درصد سایت های فروشگاهی بلد نیستند از این اسکیما استفاده کنند به صورت موقت از این اسکیما گذر میکنیم. و لطفا اگر وارنینگ یا ارور دارید کد زیر را در فایل فانکشن قالب خود قرار دهید تا غیرفعال شود و ارور نداشته باشید.

/* Remove the default WooCommerce 3 JSON/LD structured data */ function remove_output_structured_data_ravix() { remove_action( 'wp_footer', array( WC()->structured_data, 'output_structured_data' ), 10 ); // This removes structured data from all frontend pages remove_action( 'woocommerce_email_order_details', array( WC()->structured_data, 'output_email_structured_data' ), 30 ); // This removes structured data from all Emails sent by WooCommerce } add_action( 'init', 'remove_output_structured_data_ravix' );

اسکیما BreadCrumb

اسکیما مسیر کاربر خیلی مفید هست استفاده کنید، این اسکیما درون نتایج هم کنار لینک دیده میشود و درون سایت برای کاربران هم قابل نمایش میباشد به تصویر زیر دقت کنید. افزودن اسکیما مسیر کاربر و Breadcrumb در وردپرس همانطور که مشاهده میکنید BreadCrumb کامل کاربر را راهنمایی میکند که الان کجای سایت قرار داردو این بسیار عالی میباشد اما داخل نتایج گوگل به صورت زیر نمایش داده میشود. اسکیما مسیر کاربر در نتایج گوگل دقیقا کنار لینک یک فروشگاه نوشته شده است و این جزو اسکیما قرار میگیرد و این اسکیما از نظر گوگل بسیار ارزشمند میباشد. دقت کنید شما میتوانید کد های جاوا اسکریپتی برای صفحات بزارید اما این راه درست نیست و باید این بخش رو به طراح سایت خودتان بسپارید تا برای شما توابع بنویسد و همراه با کد های HTML قرار دهد چون هم زمان هم مسیر کاربر میباشد و هم با چند اتربیوت ساده به گوگل مسیر کاربر را نمایش میدهید.

نحوه افزودن Schema در وردپرس

نحوه افزودن اسکیما در وردپرس با یک Copy و Paste صورت میگیرد و نیاز به افزونه های جانبی نیست. راحت ترین کار اینه که اسکیما ها را در وردپرس داخل تک تک صفحات قرار دهید. به صورت خلاصه باید کد های اسکیما را در صفحات مورد نظر در بخش متن قرار دهید به تصویر زیر دقت کنید. افزودن اسکیما در وردپرس,ساخت اسکیما در وردپرس همانطور که میدانید داخل بخش های قبلی کد های جاوا اسکریپتی را ساختیم شما باید این کد را دقیقا کپی کنید و در برگه یا مطالب مورد نظرتون در بخش متن که کد ها وجود دارد در پایین ترین قسمت کد ها قرار دهید. به همین سادگی نکته: اگر بتوانید کد ها را فشرده کنید و به صورت Minify در یک خط قرار دهید بهتر است.

چطور اسکیما صفحات سایت را تست کنیم؟

بعد از افزودن اسکیما در وردپرس برای تست اسکیما ها دو ابزار قوی و قدرتمند وجود دارد که یکی از این ابزار ها برای گوگل میباشد و ابزار بعدی برای سایت Schema.org که هر دوی این ابزار ها قوی هستند اما من گوگل را بیشتر پیشنهاد میکنم استفاده کنید.

سایت برسی اسکیما گوگل

ابزار تست اسکیما گوگل,Google test schema برای دسترسی به این سایت میتوایند اینجا کلیک کنید. برای اینکه لینک صفحه خودتونرو تست کنید و ببینید که اسکیما ها درست فعال شدن یا خیر کافیه لینک برگه مد نظرتون رو در کادر سفید رنگ وارد نمایید و روی TEST URL کلیک کنید. مقداری صبر کنید نتیجه را به شما نمایش میدهد. نتیجه تست اسکیما برد صفحات وردپرسی توسط گوگل صفحه ای مانند صفحه بالا دریافت میکنید و به شما نمایش میدهد که اسکیمایی که بای صفحاتتون در نظر گرفتید درست هست یا دچار خطا میباشد. دقت کنید که کل اسکیما ها برسی میشود، منظور از کل اسکیما ها این هست که کد جاوا اسکریپتی یا HTML متفاوت نیست و همه گی برسی میشوند. اگر اینجا درست بود لطفا قبل از ایندکس کردن صفحه داخل سرچ کنسول لینک مدنظرتون رو Test Live بگیرید و دوباره اسکیما ها را برسی کنید اغلب برای Product درون سرچ کنسول وارنینگ های بیشتری میگیرد.

سایت برسی اسکیما Schema.orgتست اسکیما های ساخته شده در سایت schema.org

برای دسترسی به این سایت روی این لینک کلیک کنید و برای تست لینک خود مانند روش قبلی میتوانید مراحل را انجام دهید. اما همانطور که میبینید میخواهم با این ابزار نحوه تست کرد را به شما آموزش بدم. کد هایی که از طریق ابزار های بالا ساخته اید را میتوانید قبل بارگزاری داخل برگه ها اینجا با ابزاری که برای ما گذشته اند تست کنید و به شما نمایش میدهد که کدی که استفاده میکنید درست عمل میکند یا دچار مشکل است. تست کد اسکیما در سایت Schema.org همانطور که مشاهده میکنید کد بالا که قبلا به آن اشاره کردیم را تست کردیم هیچ ارور و وارنینگی به ما نمایش نداده شده است و در کادر سمت چپ میتوانید تغیرات خود را اعمال کنید و دکمه ای که وسط صفحه قرار دارد را بزنید و نتیجه نهایی را در کادر سمت راست ببینید.

نتیجه گیری استفاده از اسکیما ها

استفاده نکردن از اسکیما ها جریمه ندارد اما اگر اشتباه استفاده کنید جریمه دارد و طبق تجربه با استفاده کردن اشتباه اسکیما ها ستاره های یکی از سایت های ما کامل از بین رفت بعد درست شدن اسکیما چندین برگه ستاره ها برگشتند. استفاده اسکیما درون وردپرس بسیار آسان است و نیاز نیست برای هر یک از اسکیما ها افزونه جانبی نصب کنید. حتما قبل از انتشار برگه ، مطالب ، محصولات اسکیما آن ها را درون ابزار ها تست کنید و همچنین بعد انتشار درون سرچ کنسول تست لایو بگیرید در صورت درست بودن اسکیما ها Request Indexing را بزنید. هر سوالی برای اسکیما ها داشتید حتما در بخش نظرات با ما در ارتباط بزارید.

بله شما به راحتی می توانید طبق این آموزش اسکیما مورد نظر را بدون افزونه به سایت خود اضافه کنید.